“Дуже неприємна подія”: Терехов прокоментував скандальний проєкт будівництва в Саржиному яру

Тендер на проєктування багатофункціонального центру оголосять наново та після ретельного аналізу технічного завдання, яке відповідатиме викликам воєнного часу. Про це мер Харкова Ігор Терехов заявив в етері нацмарафону.

“У нас була дуже неприємна подія, коли біля Саржиного яру був оголошений тендер на проєктування, а потім будівництво багатофункціонального центру. Це перш за все центр, який мав би забезпечувати безпечний простір для людей. Але ті керівники, які оголосили цей тендер, вони не довели свою позицію до суспільства, не довели до мене позицію щодо технічного завдання на проєктування, тому я вирішив цей тендер скасувати”, – сказав Ігор Терехов.

При цьому, за його словами, такий проєкт Харкову потрібний. Йдеться про безпечне місце, які буде знаходитися під землею. Місце його розташування обіцяють обрати разом з мешканцями Харкова.

“Буде технічне завдання. Воно повинно відповідати війні. Я маю на увазі, що цей простір потрібно збудувати під землею. Крім цього ми дуже ретельно разом із громадою вирішимо, на якому місці буде побудовано це підземне укриття. І воно дуже й дуже важливе для міста Харкова. І я хочу сказати, що технічне завдання буде ретельно проаналізовано, й будемо потім оголошувати тендер на проєктування, а згодом на будівництво”, – зазначиі Ігор Терехов.

“Сталася помилка”: Харківська ОВА скасувала тендер на піар вартістю 2 млн грн

Нагадаємо, що оголошений раніше тендер спеціалізованого комунального підприємства “Харківзеленбуд” на розробку проєктної документації для будівництва багатофункціонального центру в Саржиному Яру скасували. Фінансування проєкту здійснюється виключно коштом державного бюджету. Кабмін уже виділив субвенцію на перший етап робіт, а міський бюджет буде залучено лише для фінансування проєктної документації.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии