Двоє колаборантів з Харківської області отримали тюремні строки

Реальні терміни ув’язнення отримали «телефоніст» з Балаклії і «соціальний працівник» з Куп’янського району, які влаштувалися на роботу до окупантів. Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, суд призначив їм від 5 до 11 років тюрми.

Так, 52-річний мешканець Балаклії, який підтримав загарбників одразу після початку повномасштабного вторгнення рф, у період захоплення міста проводив телефонний зв’язок до приміщень місцевих окупаційних органів країни-агресора.

“Здавали” учасників АТО та показували покинуті будинки: двох колаборантів з Харківщини відправили до в’язниці

Також він організовував трансляцію пропагандистських радіоканалів рф на території міста через мережу гучномовців на інфраструктурних будівлях. У таких радіоефірах ворог закликав місцевих жителів до співпраці з рашистами та закликав здаватися в російський полон учасників партизанського руху.

Після звільнення Балаклії зловмисник намагався переховуватись від правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місцеперебування і затримали.

Ще одна колаборантка – мешканка Куп’янського району, яка у період захоплення громади добровільно очолила окупаційний «центр надання соціальних послуг». На цій «посаді» вона організовувала роздачу прихильникам рашизму так званої «гумдопомоги» з країни-агресора. До складу «гумпакету» обов’язково входила пропагандистська газета «Харьков Z», яка заперечувала збройну агресію рф та виправдовувала злочини загарбників.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии