“Харків без Лободи”: українці підтримали Дарину Вдовенко мерчем, книжками та пропозицією безплатного навчання (Фото, Відео)

Книги, мерч та безплатне навчання у виші — все це вияви підтримки українців для 16-річної Дарини Вдовенко, яка здійснила акцію протесту під час концерту Світлани Лободи у Харкові 25 червня. Дівчина, авторка плаката “Харків без Лободи”, намагалася привернути увагу до того, що співачка проживала й працювала в росії з 2014 по 2022 рік.

Кореспондентам “Суспільного. Харків” вдалося поспілкуватися з дівчиною, щоб дізнатися, як змінилося її життя. За цей час дівчину часто впізнавали на вулицях Харкова.

Після акції, Дарину підтримали письменники, видавці та представники Ради національної безпеки та оборони України. Сама Світлана Лобода, яка спочатку звинуватила дівчину в оплаченій акції, а потім зробила виправлення в соцмережах, не зв’язувалася з Дариною протягом цього часу.

Світлана Лобода попросила вибачення у 16-річної Дарини з Харкова (Відео)

Дарина готова була стати предметом образ і критики, але за цей тиждень жодних сварок з опонентами не виникло. Вона також отримала багато коментарів підтримки на своїх сторінках у соцмережах.

Найбільшою зміною у житті Дарини, за її словами, є поповнення її бібліотеки. Вона отримала книги від письменників, видавців та редакції Ukraїner. Однак, найнеочікуванішим був дзвінок від ректора Київської школи економіки, який запропонував їй безплатне навчання та гранти. Попри цю пропозицію, Дарина відмовилась, оскільки планує вступити на дизайнерський факультет місцевого вишу.

Співачка Світлана Лобода або її представники не зв’язувалися з Дариною після протесту. Дівчина бачила відео, в якому Лобода просить вибачення, але все ще відчуває сумніви щодо її щирості.

Комментарии