Харківська облрада не стала забороняти УПЦ, а звернулася до Верховної Ради та Кабміну

На сьогоднішній сесії Харківської обларади депутати ухвалили звернення до Верховної Ради та Уряду щодо прийняття законів, спрямованих на врегулювання суспільно-релігійних відносин в Україні.

«З початку повномасштабної агресії рф проти України загострились міжрелігійні проблеми, у першу чергу, пов’язані з наявністю церковно-канонічного зв’язку та входженням Української православної церкви до структури московського патріархату російської православної церкви. Дане питання набуло широкого розголосу, що викликало значну напруженість у суспільстві та непоодинокі випадки насильства», – зазначено у зверненні.

В одному з регіонів України заборонили діяльність УПЦ

Вказано, що наразі на розгляді у парламенті знаходяться декілька проєктів законів щодо діяльності релігійних організацій в Україні. Депутати Харківської облради попросили прийняти закони, які б надали змогу вирішити проблеми, що виникають в діяльності релігійних організацій у правовому полі, виходячи з принципу верховенства права та статусу України як правової держави.

Нагадаємо, що ініціативу заборонити УПЦ (МП) фракція “Європейська солідарність” подавала на розгляд облради ще взимку, проте розгляд було відкладено з аргументацією, що це питання не пройшло комісії і немає юридичної можливості. 11 лютого комісія Харківської облради з питань науки, освіти та духовності провалила голосування за заборону УПЦ.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии