Харківських підприємців звільнили від орендної плати за перші 7 місяців війни

Про це повідомив мер міста Ігор Терехов.

“Сьогодняшнім рішенням сесії ми звільнили усіх підприємців-орендарів комунального майна від орендної плати на період ведення активних бойових дій, тобто з 24 лютого до 30 вересня 2022 року. Для мобілізованих та тих орендарів, чий бізнес постраждав у ході обстрілів, ця пільга діятиме й надалі — до припинення дії воєнного стану і протягом трьох місяців після його припинення”, – проінформував Ігор Терехов.

У Харківській міськраді створюється міжфракційне депутатське об’єднання

У рішенні міськради сказано, що від орендної плати з 24 лютого до 30 вересня 2022 року включно звільняються орендарі, які викорустовують нерухоме та інше майно, цілісні майнові комплекси, що належать до комунальної власності Харківської міської територіальної громади.

Підприємцям, які були призвані або прийняті на військову службу після оголошення воєнного стану, для звільнення від орендної плати необхідно надати орендодавцю або членам їх сімей документ, що підтверджує факт початку військової служби.

Орендодавців та балансоутримувачів зобов’язали здіснити перерахунок арендної плати, нарахованої з 24 лютого 2022 року, і переплату, яка виникне, зарахувати як орендну плату майбутніх періодів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии