Харківський національний педуніверситет ім. Сковороди планують приєднати до ХНУ ім. Каразіна

Харківський національний педагогічний університет ім. Г. Сковороди планують приєднати до Харківського національного університета ім. В. Каразіна. Наразі це рішення розглядають в Міністерстві освіти і науки України.

Науково-педагогічний колектив, а також студенти та чисельні випускники вишу виступають проти такої оптимізації, заявляючи, що вона знищить профільний педагогічний університет з багатолітньою історією, традиціями та викладачами. Наразі у Facebook запустили флешмоб #saveSkovorodaUniversity, вимагаючи від Міністерства залишити ХНПУ самостійним вишем.

У МОН вже відреагували на критику.

“Мета об’єднання — посилити педагогічний університет через об’єднання ресурсів і потенціалів із ХНУ імені В.Н. Каразіна. Будь-яка інформація про знищення закладу освіти не відповідає дійсності. Ми цінуємо роботу ХНПУ імені Г.С. Сковороди, його внесок у науковий та освітній потенціали українських студентів. Водночас сучасні виклики, включно із соціально-демографічними змінами в країні, потребують нових рішень. Нині ми бачимо та вивчаємо всі аргументи колективу, студентів і випускників. Усі вони будуть обов’язково враховані під час ухвалення остаточного рішення”, – прокоментували у МОН.

Російська ракета знищила будівлю університету у Харкові (Фото)

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии