Харків’яни розпочали акцію проти депутатів, які утворили ситуативну більшість у міськраді

До десятка депутатів Харківської міськради має бути застосовано принцип “імперативного мандату”. Про це 13 травня під час акції заявили представники ГО “Всеукраїнська антикорупційна палата”.

Акція проходила біля помешкання депутата міськради Євгенія Андрійчука. На минулій сесії депутат попри зауваження колег про значні порушення регламенту підготовки та проведення сесії, підтримав питання щодо внесення змін до бюджету міста. Так, під час пандемії COVID-19 депутату “здалося” більш правильним виділити бюджетні кошти на проекти міськради, що в соцмережах та багатьох ЗМІ відкрито називають “піаром” виконуючого обов’язки міського голови Ігоря Терехова.

Активісти прийшли до будинку депутата з вимогою здати депутатський мандат самостійно. Натомість Євгеній Андрійчук викликав поліцію та, за словами свідків, фактично “віддав наказ “розібратися” з активістами. Самі ж поліцейські не змогли аргументувати свою вимогу до людей припинити акцію. Через це учасники акції одразу ж звернулися за номером “102” за фактом незаконних вимог співробітників поліції. Сам Євгеній Андрійчук після кількох відверто хамських закидів у бік активістів пішов геть.

У керівництві ГО “Всеукраїнська антикорупційна палата” повідомили, що сьогоднішня акція – початок низки заходів стосовно депутатів, що, фактично, утворюють ситуативну монобільшість під час “проштовхування” “потрібних” керівництву міста питань на сесіях міськради.

“Ми не називаємо прізвищ. Вони всім відомі. Треба лише подивитися поіменний результат голосування, скажімо, за першим пунктом порядку денного останньої сесії. Ці люди зрадили виборців, зрадили своїм передвиборчим обіцянкам. У нас є механізм “імперативного мандату”. Ми змусимо партії, до яких належать недобросовісні депутати, цей механізм використати. Найближчим часом плануємо завітати й до інших перевертнів”, — прокоментували акцію в керівництві ГО “Всеукраїнська антикорупційна палата”.

Комментарии