ХНЕУ імені С. Кузнеця планує витратити чотири мільйони на будівництво укриття

Харківський національний економічний університет імені Семена Кузнеця оголосив тендер на будівництво укриття, вартість якого становитиме чотири мільйони гривень.

Про це стало відомо під час аналізу системи “Прозорро”.

Це перший тендер, оголошений у цьому році харківським вишем для будівництва захисних споруд. Йдеться про капітальний ремонт підвальних приміщень головного навчального корпусу ХНЕУ ім. С. Кузнеця, розташованого на проспекті Науки, 9-А, для створення простого укриття.

В рамках будівництва планується проведення демонтажу, перепланування, влаштування нових систем водопостачання, електропостачання, каналізації, опалення та вентиляції. Також будуть виконані ремонтні роботи в їдальні, зокрема, оновлення мийки посуду.

З початку повномасштабної війни з бюджету Харкова витратили близько 10 мільйонів гривень на тренінги, фестивалі та сувеніри

У 2023 році економічний університет імені Семена Кузнеця уже уклав договори на ремонт гуртожитків і корпусів на суму сім мільйонів гривень.

Нагадаємо, що на Харківщині дозволено відновити традиційне навчання в закладах освіти. Рішення про це було прийняте на засіданні Ради оборони області 7 липня. Однак для відновлення офлайн-навчання у закладах освіти обов’язковою умовою є наявність спеціалізованого укриття, що відповідає вимогам законодавства, а також справна система оповіщення та інші необхідні умови. Рішення стосується всіх рівнів освіти — дошкільної, шкільної, професійної, вищої тощо.

“Наголошую, наявність спеціальних укриттів, що відповідають вимогам ДБН, готовність системи оповіщення, визначення шляхів евакуації, створення запасів води та медикаментів, проведення уроків безпеки щодо дій у разі повітряної тривоги є обовʼязковою вимогою”, — зазначив Олег Синєгубов.

NewsRoom – незалежне видання, яке розвивається з 2015 року. Щодня на сайті журналісти розміщують десятки новин про життя Харкова та України. Більше інформації представлено в розділах «Новини компаній», «Бізнес», «Місто», «Їжа».

Комментарии