Інформатор ФСБ, який передавав локації ЗСУ поблизу Миколаєва, проведе 8 років у в’язниці

За матеріалами Служби безпеки України, ще одна особа, яка допомагала ворогам, була притягнута до відповідальності. Вона передавала окупантам інформацію про розташування Збройних сил на території Миколаївської області.

Працівники СБУ затримали зловмисника наприкінці червня 2022 року під час спецоперації на прифронтових територіях регіону.

Згідно з розслідуванням, зловмисником є місцевий житель, який на початку російського вторгнення був залучений ФСБ до нелегальної співпраці.

Встановлено, що російська спецслужба звернулася до нього через один з прокремлівських Телеграм-каналів, де він залишав антиукраїнські коментарі.

Перш за все, він намагався встановити та передати агресору локації укріплення, такі як бункери та інші оборонні споруди ЗСУ неподалік від обласного центру.

Усю подальшу комунікацію з ФСБ він проводив через месенджер за допомогою посередника, яким виявився адміністратор того ж Телеграм-каналу.

Затримано ще одного співробітника колабораційної «катівні» в Херсоні, яка працювала під час окупації

Збройні загарбники планували використати отриману інформацію для артилерійських обстрілів позицій українських захисників.

На підставі зібраних доказів суд визнав ворожого інформатора винним за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • частиною 3 статті 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про переміщення зброї, озброєння та бойових припасів української армії, руху і розташування ЗСУ та інших утворених згідно з законами України військових формувань);
  • частинами 2 і 3 статті 436-2 (виправдання, визнання агресію рф проти України правомірною, глорифікація учасників агресії).

За матеріалами українських спецслужб, суд вироком призначив йому 8 років ув’язнення з урахуванням його співпраці зі слідством.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Миколаївській області за керівництва обласної прокуратури.

Комментарии