Кіберполіція викрила групу осіб, які виготовляли підроблені документи на замовлення (Фото, Відео)

Після успішної розслідування кіберполіція викрила організовану злочинну групу, яка спеціалізувалася на виготовленні та збуті фальшивих документів. Організатором протиправної діяльності виявився 44-річний мешканець Кіровоградської області, який на цей час перебуває під вартою. Для виконання злочину він залучив свою дружину та трьох інших співучасників.

Група пропонувала свої послуги з виготовлення підроблених документів через анонімні акаунти на популярних соціальних мережах Instagram та Facebook. Організатор приймав замовлення, а виконавці виготовляли несанкціоновані документи та доставляли їх замовникам поштою. Оплата за послуги здійснювалась на банківські картки “дропів” — осіб, які ніяк не пов’язані зі злочинцями.

Припинено діяльність міжрегіональної групи з підробки офіційних документів (Фото)

Кілька фактів збуту підроблених водійських прав вже були задокументовані, при чому один бланк продавався за 7 тисяч гривень. З метою затримання злочинців, правоохоронними органами було проведено 21 обшук у місцях проживання фігурантів.

Організатору та трьом виконавцям було оголошено про підозру за ч. 3 ст. 199, ч. 3 ст. 28 та ч. 3 ст. 358 Кримінального кодексу України. Розслідування злочинної схеми продовжується.

Комментарии