Кіберполіція викрила ворожу ботоферму, яка робила масові розсилання спаму (Фото)

Співробітники управління протидії кіберзлочинам у Харківській області разом зі слідчими відділу поліції №2 Харківського РУП №3 ГУНП в Харківській області розкрили 52-річного харків’янина. У проведенні слідчих дій брали участь співробітники батальйону поліції особливого призначення.

Чоловік вирішив заробляти гроші, надаючи технічну підтримку та керуючи GSM-шлюзами (ботофермами). Він допомагав реєструвати фейкові облікові записи у соціальних мережах та месенджерах, а потім передавав цю інформацію своєму замовнику. Оплата здійснювалась на криптогаманець.

Замовником виявився представник країни-агресора, який використовував фейкові облікові записи для поширення неправдивої інформації на території України через спам-розсилку.

Затримано адміністратора Телеграм-каналу, що поширював конфіденційну інформацію про ЗСУ

Поліція провела обшук за місцем проживання зловмисника. Були вилучені GSM-шлюзи, мобільний телефон, системний блок, банківські картки та значна кількість сім-карток мобільних операторів.

Розпочато кримінальне провадження за частиною 2 статті 361 (несанкціоноване втручання в роботу комп’ютерів, автоматизованих систем, комп’ютерних мереж або мереж електрозв’язку) Кримінального кодексу України. За цією статтею передбачена до 6 років позбавлення волі. Слідчі дії тривають.

Процесуальне керівництво здійснюють прокурори Новобаварської окружної прокуратури м. Харкова.

Комментарии