Колаборантка з Харківської області, якій дали 9 років з конфіскацією, намагалася оскаржити покарання

У червні минулого року 49-річна мешканка селища Шевченкове Куп’янського району добровільно обійняла посаду «помічника начальника управління Шевченківського територіального управління» в окупаційній адміністрації району. Фактично вона була призначена «старостою» села Старовірівка. 

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, на вказаній псевдопосаді жінка координувала роботу між структурними підрозділами окупаційної адміністрації, обробляла інформацію та заяви від місцевих мешканців щодо вирішення питань організаційного, економічного та гуманітарного характеру, а також узгоджувала з представниками зс рф пересування осіб окупованими територіями Куп’янського району.

Колаборанту з Харківської області, який влаштувався «народним міліціонером» при окупантах, дали 13 років

Після деокупації селища правоохоронці затримали зрадницю. Київський райсуд Харкова визнав її винною в колабораційній діяльності та призначив покарання у виді 9 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, місцевого самоврядування та правоохоронних органах України строком на 14 років з конфіскацією усього належного їй майна на користь держави.

На суді жінка свою вину не визнала. Сторона захисту подала апеляційну скаргу, в якій просила звільнити засуджену від покарання із застосуванням ст. 75 КК України (Звільнення від відбування покарання з випробуванням). Харківський апеляційний суд залишив вирок суду першої інстанції без змін. 

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии