«Коли батька від’єднували від системи життєзабезпечення, родина дозволу не давала» — старший син Кернеса

Старший покійного мера, депутат Харківської облради Кирило Кернес впевнений: у момент перебування його батька в німецькій клініці “Шаріте” у Харкові була організована масштабна містифікація, метою якої було повзуче захоплення влади у місті. Про це Кирило Кернес розповів в інтерв’ю виданню “Главком“.

“Знадобилося кілька років, щоб встановити хронологію подій, діючих осіб і роль кожного в тому, що відбулося. Сьогодні з усією відповідальністю можу сказати, що з того моменту, як батько був доправлений до німецької клініки «Шаріте», тобто 16 вересня 2020 року, посадовці Харківської міської ради здійснили низку фальсифікацій рішень міського голови, яким був на той момент Геннадій Кернес. Це робилося з метою захоплення влади у місті. Для цього був створений фейковий електронний підпис Кернеса, який незаконно багаторазово використовувався для дій, які приносили цим особам особисту вигоду. У нас є документальні докази формування цього ключа 17.09.2020 у період з 15 до 16 години з ІР-адреси комунального підприємства Харківської міськради сторонньою людиною, а не Геннадієм Кернесом, який у цей час перебував у реанімаційному відділенні в Берліні і був підключений до апарату життєзабезпечення та без засобів зв’язку. Згідно із законодавством, виключно Геннадій Кернес мав право сформувати електронний ключ. У разі формування ключа не особисто власником ключа, такий ключ вважається скомпрометованим. І будь-які правочини, документи, заяви, підписані за допомогою скомпрометованого ключа є юридично нікчемними.

Як рідний син Геннадія Кернеса, я отримав доступ до медичної документації в клініці «Шаріте», яка стосується стану його здоров’я під час перебування в клініці. Детально вивчивши та проаналізувавши її разом з експертами з Німеччини та України, можу заявити: рішення, які ухвалювалися на той час низкою посадових осіб Харківської міськради від імені Геннадія Кернеса, ухвалювалися абсолютно без участі мого батька. Найближчим часом команда юристів, з якими я працював, надасть ЗМІ та громадськості дані, як покроково це все відбувалося: як фальсифікувалися рішення, хто брав участь у цьому, які конкретні рішення були прийняті з метою захоплення влади і обману харків’ян”, – розповів Кирило Кернес.

Избрание Терехова секретарем горсовета: в Харькове расследуют возможную подделку подписи Кернеса

“На сьогодні моїми юристами зібрані документи і докази, які дають підстави стверджувати, що групою посадових осіб на чолі з Ігорем Тереховим заздалегідь усвідомлено був розроблений і згодом повністю реалізований план захоплення влади в Харкові. Усі матеріали та документи будуть надані слідчим та прокурорам для розслідування”, – заявив Кирило Кернес.

За його словами, причиною смерті Геннадія Кернеса стало відключення його від системи життєзабезпечення 14 грудня 2020 року, після чого його серце не витримало, і він помер 16 грудня 2020 року. Старший син Кернеса стверджує, що родина на це відключення згоди не давала.

“Не піддавався лікуванню, згідно з документами, він набагато раніше. І людям, яким треба було захопити владу, потрібно було, щоб пройшла перша сесія міськради, відбулися призначення, а потім людину вже можна було відключати. Тобто його мучили, насильно тримали”, – стверджує Кирило Кернес.

Віе запевняє, що знає, хто це зробив.

“Цю інформацію озвучать трішки пізніше, і думаю, що вона збентежить багатьох”, – сказав Кирило Кернес.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии