Колишній народний депутат з Харківської області розповсюджував проросійські листівки

Правоохоронці направили до суду обвинувальний акт щодо екснардепа за фактом виготовлення та поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України). 

Слідством встановлено, що колишній депутат Верховної Ради від забороненої Комуністичної партії України активно займався проросійською пропагандою, зокрема, виготовляв агітаційні листівки на підтримку рф та роздруковував їх вдома на власному принтері. Після цього колишній нардеп розповсюджував їх по Харківському району серед місцевих мешканців. 

Судитимуть ексдепутата міськради, який керував окупаційною “адміністрацією Харківського району”

За результатами проведення експертизи, у листівках міститься інформація щодо виправдовування збройної агресії рф проти України, яка має публічний характер та інформаційний потенціал впливу на систему знань, стимулюючи у читачів позитивне схвалення, виправдовувальне ставлення до збройної агресії рф проти України. 

Обвинуваченого судитимуть у Харківському районному суді Харківської області.  Санкція статті передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на той самий строк, з конфіскацією майна або без такої.   

За даними ЗМІ, мова йде про 72-річного Павла Тищенка. Він обирався народним депутатом у 1998-2002 роках від КПУ, у 2006 році – депутатом Харківської обласної ради. Тищенко очолював проросійську організацію “Трудова Харківщина” та брав активну участь у проросійських мітингах, зокрема, у незаконному проголошенні “Харківської народної республіки” на сходах будівлі обладміністрації.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии