Судитимуть ексдепутата міськради, який керував окупаційною “адміністрацією Харківського району”

Київська окружна прокуратура Харкова направила до суду обвинувальний акт стосовно 57-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Йдеться про колишнього депутата Харківської міськради Ігоря Телтнікова від забороненої в Україні “Партії регіонів”, який будував бізнес у російському Бєлгороді, сплачуючи податки до бюджету рф і фінансуючи таким чином війну в Україні.

В Україні вперше винесено вирок митрополиту УПЦ (МП)

Як повідомили у пресслужбі облпрокуратури, під час окупації селища Козача Лопань Дергачівської громади ексдепутата призначили на посаду “в.о. голови тимчасової цивільної адміністрації Харківського району Харківської області”. Колаборант здійснював організаційно-розпорядчі функції у незаконних органах влади, всебічно співпрацюючи з окупаційною адміністрацією, зокрема брав участь у нарадах під керівництвом представників рф. Обвинувачений також давав коментарі російським пропагандистам, розповідаючи, що саме ЗСУ обстрілюють селище.

Свої повноваження колаборант виконував до початку вересня минулого року. Напередодні деокупації він втік з Козачої Лопані разом із російськими військовими. Чоловіка судитимуть заочно в Дергачівському райсуді Харківської області. Санкція статті передбачає від 10 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Нагадаємо, що раніше суд заочно арештував Телятнікова.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии