Кредит виставили на торги: у харківському парку Горького прокоментували ситуацію

Директор Центрального парку Харкова Дмитро Поздєєв нагадав, що для реконструкції парку в 2011 році колишнім міським головою був взятий кредит у «Промінвестбанку» – «дочки» російського «Внешэкономбанка». Під гарантію виплати кредиту колишня міська влада передала в майнову заставу понад 30 атракціонів та низку будівель. У зв’язку з тим, що у банка російське походження, в лютому 2022 року було ухвалене рішення про початок процедури його ліквідації.

«Якщо банк неплатоспроможний, то в таких випадках усі кредитні портфелі банкрута виставляють на торги. Це сталося і з кредитом Центрального парку. Сьогодні на аукціон виставляється лише право вимагати повернення кредиту. Якщо торги відбудуться, то ми отримаємо нового кредитора – фінансову установу або банк, якому і надалі будемо виплачувати кредит», – пояснив Дмитро Поздєєв.

У Харківському зоопарку прокоментували інформацію про банкрутство

Нагадаємо, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб уперше виставив на торги кредит із атракціонами в харківському парку Горького і понад 60 тисяч квадратних метрів нерухомості у Харкові в заставі. Станом на початок лютого 2023 року заборгованість за договором склала 373 млн грн, а термін прострочки виконання зобов’язань перед банком перевищив понад 2,5 роки.  Переможець аукціону отримає право вимагати від боржника повернення коштів. Кошти, отримані від продажу активів, Фонд спрямовує на розрахунки з їх кредиторами.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии