Мешканця Харківської області засудили до 3 років ув’язнення за ухилення від мобілізації

У серпні минулого року 44-річний мешканець села Олександрівка Близнюківської громади пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби. У подальшому чоловік отримав повістку для прибуття до другого відділу Лозівського РТЦК та СП для відправлення до військової частини. Однак чоловік вирішив не виконувати свій обов’язок та за повісткою не з’явився. Про це повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури.

У Харкові ухилянту від мобілізації замінили умовний термін покарання на реальне ув’язнення

Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав вину, підтвердив, що дійсно отримував мобілізаційне розпорядження та повістку, проте у зазначену дату і час вирішив не з’являтися. Чоловік пояснив, що незважаючи на те, що його визнано придатним, він вважає, що йому «не вистачить здоров’я» для проходження служби в ЗСУ.

Близнюківський райсуд Харківської області визнав чоловіка винним в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України) та призначив покарання у виді 3 років позбавлення волі. Чоловіка взяли під варту в залі суду. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии