Міноборони спростувало фейк про іноземне громадянство дітей Умєрова

Інформація, яка поширюється у ЗМІ про те, що члени родини міністра оборони України Рустема Умєрова нібито є громадянами США, не відповідає дійсності. Про це повідомили у Мінборони.

Діти Міністра (син – віком 10 років, доньки – 8 і 2 роки) — є виключно громадянами України. Громадянства інших країн у членів родини Умєрова — немає.

Нацуніверситет оборони спростував фейк про вимагання елітного автомобіля від Porsche

У міністерстві пояснили, що українські паспорти, які було видано дітям після закінчення терміну дії попередніх, вони отримали у Посольстві України в США. Саме тому в декларації, на яку посилаються ЗМІ, і було вказано місце видачі документів — США.

У 2016 році родина нинішнього міністра оборони була вимушена виїхати за кордон через замахи та погрози внаслідок систематичної діяльності Рустема Умєрова щодо деокупації тимчасово окупованого Криму. З 2014 року Рустем Умєров як делегат Курултаю кримськотатарського народу разом із лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та представниками Меджлісу виступав на всіх міжнародних майданчиках щодо порушень прав людей в окупованому Криму, був залучений у процес звільнення політвʼязнів Криму.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии