На Харківщини двоє чоловіків під виглядом медиків обкрадали пенсіонерів

Встановлено, що 13 квітня в селищі Нова Водолага чоловіки прийшли до квартири 82-річної жінки та представились медичними працівниками, які надають допомогу особам похилого віку. Один із крадіїв під приводом діагностики наклав на очі пенсіонерки пов’язку апарату для вимірювання внутрішньочерепного тиску. Інший тим часом нишпорив по кімнаті. Коли «медики» пішли, потерпіла виявила зникнення 100 тисяч гривень та золотих виробів.

Як повідомили у поліції Харківської області, аналогічним способом 9 червня жертвою зловмисників стала 84-річна бабуся, мешканка селища Пісочин. У жінки викрали 10 тисяч гривень та ікони.

Працівники поліції встановили, що до злочинів причетні двоє 35-річних мешканців Полтавської області, один з яких – неодноразово судимий, останній раз у березі 2020 року за майновий злочин. Після скоєння чергового злочину зловмисників оперативно затримали на блокпосту у місті Валки. Того ж дня їм повідомили про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 8 років. Перевіряється їх причетність до скоєння аналогічних злочинів.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии