На Харківщині оголосили підозру колаборантці, яка очолила відділ «культури, молоді та спорту» при окупантах

Співробітники СБУ повідомили про підозру 47-річній жінці, яка під час тимчасової окупації російськими військами міста Вовчанськ перейшла на сторону представників окупаційної влади.

Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, у липні минулого року колаборантка добровільно співпрацювала з незаконно створеною «Військово-цивільною адміністрацією Вовчанського району Харківської області». Жінка отримала посаду «начальника відділу культури, молоді та спорту».

Влаштовувала колаборантів на роботу: на Харківщині викрили “кадровичку” окупантів

Обіймаючи псевдопосаду, зловмисниця організовувала роботу відділу, приймала участь у підготовці проектів рішень військово-цивільної адміністрації у профільній сфері, погоджувала плани роботи підприємств та установ з питань культурно-масових заходів, складала та затверджувала табелі обліку робочого часу підлеглих, згідно яких у подальшому останнім нараховувалась заробітна плата у російській валюті.

Крім цього, ворожа поплічниця організовувала заходи, приурочені пам’ятним датам російської історії, зокрема «Дню прапора росії».

На окупантів жінка працювала до моменту звільнення Вовчанська Збройними Силами України. Фігурантці заочно повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии