На Харківщині піймали та засудили телефонного шахрая, який виманював гроші “на лікування”

Київський райсуд Харкова призначив 5 років позбавлення волі шахраю, який видурював гроші у мешканців з різних куточків України.

Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, обвинуваченим є 34-річний чоловік, який раніше вже притягався до кримінальної відповідальності за корисливі злочини та має не зняту і не погашену судимість. Зловмисник діяв за давно відомою схемою — телефонував людям, представлявся їхнім знайомим, який потрапив у лікарню і терміново просив гроші на лікування.

Обіцяли обмін: у Києві піймали шахраїв, які видурювали гроші у родичів українських полонених

Встановлено, що шахрай здійснював психологічний тиск та використовував маніпулятивні прийоми, тому більшість його жертв втрачали пильність та переказували гроші на карту, яку вказував зловмисник. Однак деякі люди все ж таки змогли розпізнати обман і вчасно завершити розмову з аферистом.

Серед потерпілих — мешканці Харкова, Вінниці, Хмельницького, а також Харківської, Запорізької, Львівської, Івано-Франківської і Тернопільської областей. Вони переказали шахраю різні суми — від 1 до 6 тисяч гривень. Усього правоохоронці встановили 12 злочинних епізодів.

На суді обвинувачений визнав свою вину. Зараз триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии