На Харківщині СБУ блокувала схему ухилення від мобілізації на чолі з начальником військкомату

До протиправної схеми були залучені начальник військкомату та голова військово-лікарської комісії одного із територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки міста Харкова. За грошову винагороду вони допомагали пройти військово-лікарську комісію та отримати документи про непридатність до військової служби. На основі цих даних військовозобов’язані чоловіки отримували посвідчення, за допомогою яких могли безперешкодно перетинати кордон. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Харків’янин переправляв за кордон військовозобов’язаних під видом водіїв-волонтерів

В окремих випадках зловмисники забезпечували проходження військово-лікарської комісії навіть без фактичної присутності «клієнта». Вартість таких послуг сягала 8 тис. доларів. Встановлено, що їх «послугами» скористались більш ніж 200 осіб.

Тривають слідчі дії для встановлення усіх учасників протиправної схеми та притягнення їх до відповідальності.

Наразі начальнику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (сприяння незаконному переправленню осіб через державний кордон України, вчинене з корисливих мотивів), ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Голова комісії отримала підозру у службовому підробленні.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии