На Харківщині СБУ викрила депутата, який допомагав росіянам доставляти техніку на східний фронт

Служба безпеки викрила ще одного пособника ворога, який займався військовою логістикою для окупантів. Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, ним виявився 57-річний депутат Куп’янської міської ради.

Після захоплення населеного пункту чоловік почав займатись залізничними перевезеннями для окупантів та очолив «Локомотивне депо Куп’янськ» у створеному агресором підприємстві «Купянская железная дорога». Обіймаючи керівну посаду він допомагав країні-агресору відновлювати залізничне сполучення з регіоном для забезпечення потреб окупаційних угруповань на східному фронті. За вказівкою рашистів, зловмисник організовував перевезення особового складу, військової техніки та боєприпасів за допомогою залізничного транспорту з території рф до тимчасово захоплених районів Харківщини.

Агент з псевдонімом «Лексус»: затримали мешканця Харківщини, який «зливав» росіянам місця розташування військових ЗСУ (Скріни з телефону)

Також ворожий пособник передав в користування військовослужбовцям рф два тепловози, що належали місцевому підрозділу АТ “Укрзалізниці”. Пізніше вони стали складовою частиною броньованого поїзду військових формувань рф.

Крім цього, чоловік організував вивезення за допомогою залізничного транспорту зернових культур з тимчасово окупованої території Харківської області на територію рф.

Після деокупації регіону, зловмисник втік на територію рф та переховується там від правосуддя. Наразі фігуранту заочно оголошено підозру за ч. 1 ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) Кримінального кодексу України.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии