На Харківщині судитимуть поліцейську-зрадницю, яка погрожувала колегам розправою та агітувала переходити на бік РФ

Правоохоронці завершили досудове розслідування щодо колишньої поліцейської з Вовчанська, яка активно допомагала окупантам формувати так званий місцевий відділ міліції. Про це повідомили у Харківській облпрокуратурі і Держбюро розслідувань.

Встановлено, що під час окупації Вовчанська інспектор з ювенальної превенції з власної ініціативи перейшла на бік ворога. Після захоплення Вовчанська окупанти призначили її керувати псевдовідділом міліції у справах неповнолітніх. Особливу увагу зрадниця приділяла проукраїнськи налаштованим підліткам.

На Харківщині поліцейський-зрадник здав росіянам місцевих військових та працівників СБУ

Також жінка патрулювала місто та активно займалася вербуванням місцевих українських силовиків. Вона особисто їздила до своїх колишніх колег та погрожувала їм розправою з боку російських військових, якщо вони відмовляться співпрацювати з окупантами.

Експравоохороницю судитимуть заочно у Чугуївському міському суді Харківської області. Її обвинувачують у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Санкція статті передбачає довічне позбавлення волі.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии