На окупованих територіях Харківської області колаборанти залякують місцеве населення

Російські окупанти та місцеві колаборанти залякують мешканців окупованих територій про кримінальну відповідальність, яка їм начебто загрожує в Україні. Про це повідомили в Борівській громаді Харківської області.

Закликав підтримати російське вторгнення: суд виніс вирок колаборанту

Місцеві мешканці залишаються без мобільного зв’язку та інтернету. В цих умовах російські посібники розповсюджують фейки.

“За таких умов місцевих жителів окупанти та колаборанти залякують, розповідаючи нісенітниці, що, нібито, усі, хто залишився на окупованій території, в Україні вважаються колаборантами та зрадниками. Насправді це зовсім не так, а така дезінформація є одним із напрямків інформаційно-психологічної операції окупантів”, – розповіли в громаді.

Стало відомо, хто з поліцейських допомагає окупантам у Шевченково Харківської області

Згідно з чинним законодавством, колаборантом можуть визнати лише ту людину, яка добровільно обійняла посаду у незаконних органах влади. Разом з тим, службові особи чи комунальники, які залишаються працювати в інтересах громади та не висловлюють активну антиукраїнську позицію, не можуть бути звинувачені у колаборантській діяльності.

Навчався у Донецькому національному університеті імені Стуса. У журналістиці працює з 2013 року. Спеціалізується на політичних, кримінальних та спортивних темах.
Показать все посты

Комментарии