Оголосили підозру громадянину РФ, який катував мешканців Вовчанська Харківської області

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру громадянину російської федерації, який вчиняв жорстоке поводження із цивільним населенням під час окупації міста Вовчанськ Харківської області у 2022 році. Йому інкримінують порушення законів і звичаїв війни (ч. 1 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України).

Колишній мешканець Харкова, який перейшов на бік РФ, наказав підлеглому застрелити пораненого українського військовополоненого

За даними слідства, з 5 червня по 10 вересня 2022 року так званий “старший оперуповноважений управління по боротьбі з незаконним обігом наркотиків міністерства внутрішніх справ лнр” спільно і іншими окупантами знущалися над цивільним. Зокерма, вони затримали на території власного домоволодіння потерпілого і доставили його на територію Вовчанського агрегатного заводу.

Користуючись беззахисним станом затриманого, підозрюваний допитував його, застосовуючи електричний струм. Метою знущань було отримання інформації про місце перебування родича потерпілого.

Після електричного струму так званий “оперуповноважений” бив цивільного спецзасобом – гумовим кийком. Він наносив чоловіку численні удари по ногам. Також принижував його, проявляючи дискримінацію та упередженість до української нації. При цьому використовував нецензурну лайку. Такими діями підозрюваний заподіяв потерпілому сильний фізичний біль та моральні страждання.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии