“Охоронець пригрозив, що порве плакат”: 16-річна дівчина з Харкова одна вийшла з протестом проти Лободи

Newsroom поспілкувався з дівчиною, яка сьогодні одна вийшла з плакатом проти виступу Світлани Лободи в Харкові. 16-річна випускниця школи Дарина Вдовенко зізнається, що це її перший публічний протест. Про виступ Світлани Лободи в Харкові дівчина дізналася менше ніж за годину.

“У мене є позиція щодо Лободи, я її не поважаю, і я подумала, що я мушу це зробити”, – каже Дарина.

Вона швидко зробила плакат з написом “Харків проти Лободи” та поїхала в сад Шевченка, навіть не втигла попередити батьків. Мама зателефонувала Дарині, коли вона вже була в дорозі, та підтримала її.

Одиночний пікет: у Харкові дівчина з плакатом вийшла проти виступу Лободи (Відео)

“Спочатку, коли я йшла з плакатом в сторону зоопарку, люди висловлювали підтримку, але вже біля фонтану люди з натовпу почали запитувати мене: “А почему так написано?”, “А почему вы так думаете?”, “А почему вы тут стоите?”. Я відповідала, що Лобода з 2014 року давала концерти у Росії, і це гарний привід не пускати її до Харкова”, – розповіла Дарина.

Одиниці підтримали дівчину вигуками “Ганьба Лободі”.

Дарина розповіла, що до неї кілька разів підходили охоронці, просили її спуститися з фонтану нібито через те, що на ньому сидять люди, та намагалися зняти.

“Я відповіла, що фонтан не працює. А ще сказала, що встану на свій рюкзак, щоб не бруднити фонтан. Охоронці ж узяли рюкзак з моїми речами та поклали на підлогу. Коли ж Лобода сама залізла на фонтан, мене більше не займали. Але один охоронець пригрозив, що якщо я не спущуся, він порве плакат”, – розповіла Дарина.

Коли Лобода вийшла до фанів, то впритул наблизилася до дівчини, почала її обнімати, гладити по голові та сказала: “Моя хороша, ну що ти тут стоїш? Ну хто тебе прислав? Ну хто тобі дав гроші?”.

“Мені було неприємно й гидко. Я її ще спитала: “Чому ви мене торкаєтеся?”, – розповіла Дарина.

Вона простояла з плакатом до того моменту, поки Лобода не звершила свій виступ та не пішла разом з натовпом.

Після пікету на питання Лободи “Хто тобі дав гроші?” Дарина відповідає вже з посмішкою: “Мама на таксі, щоб я змогла приїхати сюди”.

16-річна харків’янка каже, що не входить ні до яких громадських об’єднань. На протест вийшла одна ще й через те, що всі друзі-однодумці, на жаль, виїхали з Харкова.

“У мене було бажання громадської діяльності й раніше, але я не знала як, не було приводу та й сміливості”, – зізнається Дарина.

Після того як відео з одиночним пікетом харків’янки розлетілося мережею, їй вже написали кілька знайомих та однокласників з підтримкою.

Зараз Дарина вступає до вишу, хоче стати дизайнеркою, планує навчатися в Харкові.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии