Олігарх Павло Фукс публічно відповів на звинувачення у фінансових махінаціях

Бізнесмен і почесний громадянин Харкова Павло Фукса прокоментував заяву СБУ щодо оголошення йому підозри.

“Заява СБУ є безпідставною і пов’язана виключно із особистою економічною зацікавленістю окремих осіб в керівництві СБУ та інших структур. Подібні дії є нічим іншим, ніж наклепом та спробою завдати шкоди моїй діловій репутації з мотивів, що ніяк не пов’язані з захистом інтересів держави та національною безпекою України. Особливо хочу звернути увагу на те, що СБУ заявила про повідомлення мені про підозру як громадянину України, чим водночас підтвердила відсутність у мене російського громадянства та знівелювала обґрунтування накладених на мене у червні 2021 року санкцій – нібито через те, що я є громадянином РФ”, – заявив Павло Фукс.

За його словами керівництво СБУ та РНБО “вводить президента України та українське суспільство в оману, керуючись власними інтересами, а не інтересами українського суспільства”.

40 підприємств і 30 газових свердловин: СБУ арештувала майно підсанкційного олігарха і екснардепа Новинського

Нагадаємо, що Фуксу та двом топменеджерам його холдингу повідомлено про підозру за ухилення від сплати податків. За даними СБУ, з 2018 року бізнесмен незаконно заволодів активами українських компаній на понад 100 млрд грн. Його холдинг підшукував підприємства енергетичної, машинобудівної та металургійної галузей України, які мали кредити у збанкрутілих банках. Ділки за безцінь викуповували «кредитні зобов’язання» цих об’єктів, що надавало змогу втручатися у їхню господарську діяльність. Потім активи українських заводів та інфраструктурних об’єктів заморожували, блокували їхню діяльність чи доводили до банкрутства.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии