Перейшла на бік РФ та охороняла «общественный порядок» під час «первого звонка»: у Харкові судитимуть поліцейську-зрадницю

Харківська облпрокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно вже колишньої поліціянтки за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

Слідством встановлено, що обвинувачена, будучи поліцейською відділу реагування патрульної поліції Куп’янського РВП ГУНП в області, зрадила присязі та добровільно пішла на співпрацю з ворогом. У червні 2022 року, перебуваючи в окупованому Купʼянську, вона обійняла посаду «и.о. оперуполномоченного отделения по делам несовершеннолетних» в «УВД ВГА Харьковской области». Всі документи, оформлені жінкою, були у відповідності до російського законодавства. Вона навіть здійснювала охорону «общественного порядка» під час російського «Первого звонка» в одній зі шкіл Куп’янська.

Поліцейську-зрадницю з Харківської області засудили до 15 років увʼязнення з конфіскацією майна 

Згодом зрадниця отримала нову посаду — «инспектора (по делам несовершеннолетних) отделения по делам несовершеннолетних отдела участковых уполномоченных полиции по делам несовершеннолетних Отдела полиции №1 (дислокация г. Купянск)» у вказаному незаконному правоохоронному органі.

Від росіян зрадниця отримувала 50 тисяч російських рублів на місяць (орієнтовно 21 тисяча гривень).

Обвинувачену звільнено з органів Національної поліції України, її оголошено у розшук. Експоліціянтку судитимуть заочно у Червонозаводському райсуді Харкова. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк 15 років або довічного позбавлення волі з конфіскацією майна.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии