Підозрюваного у державній зраді нардепа Дубінського арештували

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою народному депутату Олександру Дубінському, який підозрюється у державній зраді та участі в злочинній організації. Як повідомили у Держбюро розслідувань, за рішенням суду депутат щонайменше 60 днів проведе під вартою без альтернативи внесення застави. Суд визнав підозру обґрунтованою, а докази достатніми.

“Це називається “новий рік у СІЗО” за те, що критикував владу. Цікаво, мандарини будуть?”, – прокоментував Дубінський винесене рішення після засідання.

Нардеп назвав справу сфальсифікованою і політично мотивованою.

“У наведених аргументах сторони обвинувачення немає жодного факту, які свідчили б про здійснення мною державної зради. Усі ці сфальсифіковані обвинувачення ґрунтуються на показах людини, яка 1,5 роки тому пішла на угоду зі слідством по справі Деркача. Дала на нього всі покази і покази про створення злочинної організації, у якій він приймав участь. Ці матеріали досліджувалися НАБУ, також були передані в Шевченківський суд, і всі його покази стали основою для того, щоб він сів у в’язницю на 5 років за державну зраду за угодою зі слідством. Там жодної згадки про Дубінського немає.. Півтора роки тому, коли проводилося всебічне розслідування справи державної зради Деркача, і де я давав покази як свідок, ніяких претензій до мене зі сторони слідства не було. Півтора роки після цього, за вказівкою, я вважаю, Банкової, цю людину, яка вже відбуває покарання, допросили ще раз і у своїх показах вона каже, що вона чула, що нібито я десь з кимось домовлявся, що вона чула чи вона вважає, що, напевно, мені передавались якісь кошти. Тобто є якісь припущення, які не обґрунтовуються жодними доказами стороною обвинувачення. Всі ці матеріали сфальшовані. Зараз відбувається політичне переслідування за критику влади, яку я здійснюю протягом своєї депутатської діяльності”, – сказав Олександр Дубінський.

За його словами це роблять з одною метою − щоб він “перестав створювати контент в YouTube, TikTok, Telegram, перестав критикувати владу” і щоб помістити його кудись, де він не міг би цього робити.

Екснардепа Іллю Киву заочно засудили до 14 років ув’язнення з конфіскацією майна

Нагадаємо, що ДБР у взаємодії з СБУ викрила депутата на участі у злочинній діяльності, що курувалася посадовцями генерального штабу зс рф та здійсненні інформаційно-підривної діяльності проти України.

За даними слідства, у 2016 році головне управління генштабу зс рф створило злочинну організацію, до якої, у подальшому, увійшли два народних депутати України і працівник Генеральної прокуратури. Організація займалася розхитуванням суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитацією держави на міжнародній арені. За таку діяльність її учасники отримували гроші від воєнної розвідки рф.

Злочинна організація під керівництвом двох співробітників російського головного управління генштабу зс рф діяла в столиці України у вигляді агентурної мережі. Будучи її учасником, нардеп з позивним «Буратіно» поширював фейки про вище військово-політичне керівництво України. Для розповсюдження проросійських наративів він брав участь у публічних заходах.

У листопаді 2019 року нардепи організували спільну пресконференцію, на якій поширювали фейк про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США. Таким чином вони намагалися погіршити відносин між Україною та її стратегічним партнером.

Крім того, правоохоронці розслідують факти підписання народним депутатом офіційних документів під час його перебування за межами України, що може свідчити про їх підроблення. За даними слідства, народний обранець поїхав за межі України під виглядом супроводження свого батька на лікування до іноземного медзакладу. При цьому батько нардепа виїжджав за кордон і повертався звідти самостійно – без фактичного супроводу парламентаря.

У 2021 році Дубінського виключили з фракції Слуга народу через американські санкції.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии