Підозрюваного у держзраді ексголову СБУ Харківщини Дудіна залишили під вартою

Колишньому керівнику Управління СБУ в Харківській області Роману Дудіну на останньому судовому засіданні не змінили запобіжний захід — він лишається під вартою. Про це “Суспільне Харків” повідомив один з адвокатів Дудіна Олександр Кожевніков.

За його словами, під час судового засідання сталася сутичка.

“До Романа не пускали героя України Володимира Балуха, його виштовхували з зали суду. Міжнародних експертів не пустили на засідання, вони були на минулому засіданні. Балух на минулих засіданнях був присутній, він хотів зайти, нещодавно приїхав з фронту, хотів передати Роману вітання від бійців, однак його не пустили, почали виштовхувати”, — розказав адвокат Дудіна.

Наступне судове засідання у справі відбудеться 14 грудня.

“У нас повинна була бути ще апеляція, але вона не відбулася: дві судді захворіли. 24 листопада засідання було відкладено, оскільки суддя із колегії перебувала у нарадчій кімнаті й вона не могла вийти й проводити судове засідання, тобто колегія не зібралася у повному складі. Зараз у нас стадія дослідження доказів, надалі вже будемо надавати їм свою юридичну оцінку”, — розповів адвокат Дудіна.

Підозрюваний у держзраді ексглава харківського СБУ хоче відсудити у правоохоронців 380 мільйонів гривень

Нагадаємо, що у лютому 2022 року, перед вторгненням РФ до України, Дудін був серед тих, хто запевняв, що Харківщина надійно захищена, а обласне управління СБУ пильно стежить за ситуацією на кордоні. 24 лютого російські війська захопили північ та схід Харківської області, просуваючись до Харкова.

Президент України Володимир Зеленський звільнив Дудіна з посади після поїздки на Харківщину 29 травня. Тоді глава держави заявив, що посадовець “не працював на захист міста з перших днів повномасштабної війни, а думав тільки про себе особисто”.

Після звільнення з посади Дудін публікував відео та дописи з критикою голови Харківської ОВА, військових, міського голови та інших посадовців.

У вересні минулого року Романа Дудіна затримали. Його підозрюють у державній зраді та самовільному залишенні місця служби, вчиненому в умовах воєнного стану.

За словами Олега Синєгубова, на початку повномасштабного вторгнення Дудін намагався захопити владу у місті. Зазнавши невдачі він покинув Харків без наказу (на той момент він підпорядковувався командувачу угруповання військ “Харків”).

За версією Державного бюро розслідувань (ДБР), Дудін, знаючи про високу ймовірність наступу рф на Україну, не здійснив дій для протидії ворогові, а замість цього вчинив саботаж, намагаючись усунути голову Харківської обласної військової адміністрації та через ЗМІ дискредитував владу Харкова та області. За ці дії Дудіну загрожує довічне ув’язнення згідно з трьома статтями Кримінального кодексу України.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии