Помер актор, волонтер і артдиректор харківського пабу “Стіна” Михайло Кабанов

Від раптової зупинки серця помер харківський актор, волонтер, колишній учасник гурту “Оркестр Че” та арт-директор культового пабу “Стіна” Михайло Кабанов. Про це повідомили його друзі та колеги на Facebook.

Михайлу було 44 роки. Інформацію про місце і час прощання повідомлять пізніше.

У Михайла залишилася дружина та маленький син. допомогти родині можна, зробивши переказ на монобанку, яку створив його друг та колега Олег Каданов.

Михайло Кабанов народився у 1979 році в Криму. Був актором, учасником харківського артрок-гурту “Оркестр Че”, який створив разом з Олегом Кадановим та Сергієм Савенком у 2002-му році. Довгий час співпрацював з популярним харківським музичним пабом “Черчилль”. Пізніше безперервно був артдиректором харківського пабу “Стіна”, який його зусиллями був перетворений у культове місце для націонал-патріотичного і проукраїнського культурного середовища.

Під час Революції Гідності Кабанов підтримував Євромайдан, і від самого початку російської агресії у 2014 році організував у пабі збір допомоги для українських добровольчих підрозділів. У листопаді того ж року у закладі проросійські бойовики скоїли теракт, внаслідок якого постраждали 13 людей, зокрема, й Михайло Кабанов.

Волонтерити разом із друзями та колегами Кабанов продовжував і під час повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Зокрема, передавав військовим одяг та спорядження.

5 червня 2023 року рок-паб “Стіна” вдруге був пошкоджений вибухом: російська ракета влучила в дорогу поряд із закладом.

Теракт в рок-пабе “Стена”: суд вынес приговор обвиняемой

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии