Поселив у себе росіян і відбирав транспорт у односельчан: на Харківщині засудили поплічника окупантів

Київський райсуд Харкова виніс обвинувальний вирок 48-річному мешканцю села Плоске Куп’янського району, який під час окупації населеного пункту активно співпрацював із російськими військовими. Як повідомили у пресслужбі Харківської облпрокуратури, на початку травня 2022 року чоловік добровільно надав власне домоволодіння окупантам, де вони і проживали до вересня — до моменту звільнення села від загарбників.

Директору будинку культури у Вовчанську загрожує до 12 років за колаборацію

Крім того, у червні минулого року колаборант у супроводі озброєних стрілецькою вогнепальною зброєю військовослужбовців з РФ приїхав до свого знайомого. Погрожуючи насильством та залякуючи знайомого, примусив сусіда віддати ключі від автомобіля «ВАЗ» і трактора. У результаті окупанти заволоділи зазначеними транспортними засобами і змогли використовувати їх у власних цілях. Колаборанта викрили правоохоронці після деокупації села.

Суд визнав чоловіка винним у передачі матеріальних ресурсів збройним формуванням держави-агресора (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права займатися фінансово-господарською діяльністю строком на 10 років з конфіскацією всього особисто йому належного майна. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии