Потрійне вбивство у Харкові: підозрюваного взяли під варту (Фото, Відео)

У Київському райсуді Харкова 18 липня було обрано запобіжний захід для 20-річного чоловіка, якого підозрюють у вбивстві трьох осіб, смертельному ДТП та викраденні автомобіля.

Про це повідомляє “Суспільне Харків”.

Прокуратура наполягала на триманні під вартою без права внесення застави до 14 вересня. Цю позицію підтримав суд.

Прокурор Катерина Великодна зазначила, що підозрюваному загрожує від 8 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Вона також наголосила на ризику знищення електронних носіїв інформації, які поки не були вилучені слідчими.

Сам підозрюваний підтримав позицію прокуратури та заявив, що вчинив все за наказом “люцифера”.

«Я не зміг виконати все, що він вимагав. Говорив, що його план не вдався, тому на цей час я буду сидіти в ізоляторі. Його остаточним планом було те, щоб я поїхав на Бахмут, як він сам казав, у “чистилище”», — сказав підсудний.

Захисниця чоловіка висловила припущення, що його може чекати психіатрична експертиза.

“Він був під наркотиками”: стало відомо, як затримали винуватця потрійного вбивства та ДТП у Харкові

«У мене щодо цієї справи питання є. Те, що він все пам’ятає детально, може, і є рисами хвороби, подивимось. На досудовому слідстві я впевнена, що буде призначена психіатрична експертиза, де він буде спілкуватися зі спеціалістом в психіатрії, там винесуть вердикт, чи осудний він. Зараз про це казати зарано», — сказала адвокатка.

Підозрюваний неодноразово наголошував, шкодує через те, що скоїв та стверджував, що діяв виключно за “наказами люцифера”.

Нагадаємо, 16 липня поліція затримала 20-річного водія Daewoo Lanos, який смертельно травмував пішохода. Під час розслідування виявилося, що автомобіль був викрадений, а родина підозрюваного вбита. Серед жертв була його 10-річна сестра.

За попередніми даними, підозрюваний скоїв потрійне вбивство, викликав таксі, погрожуючи ножем, викрав автомобіль і під час руху скоїв ДТП, в результаті якого загинула людина. Поліція встановила його можливе вживання наркотичних речовин.

Чоловікові повідомлено про підозру в умисному вбивстві, незаконному заволодінні транспортним засобом та порушенні правил дорожнього руху, що призвело до смерті потерпілого.

Комментарии