Правоохоронці викрили міжрегіональну наркомафію, яка виробляла й збувала наркотики на 1 млн доларів (Фото, Відео)

Офіс Генерального прокурора провів розгорнуту спецоперацію та розкрив злочинну організацію, яка вирощувала та поширювала наркотичні речовини.

За результатами слідства, члени цієї злочинної групи застосовували високотехнологічні методи гідропоніки для виробництва наркотиків на промисловому рівні. Вони діяли на території кількох областей України, включаючи Черкаську, Дніпропетровську, Кіровоградську, Київську, Полтавську та Харківську області.

На Харківщині чоловік вирощував коноплі та виготовляв канабіс (Фото)

Наркотики реалізовувалися оптом та в роздріб, загальний обсяг виробництва та реалізації становив понад 1000 кілограмів щорічно. За результатами цієї незаконної діяльності вони одержували понад 500 тисяч доларів США чистого прибутку щорічно.

Організатори та члени групи інвестували ці незаконно отримані кошти у нерухоме та рухоме майно по всій Україні. Також є підозри, що представники правоохоронних органів надавали підтримку цій злочинній організації.

Зараз вже проведено більше ніж 50 обшуків в різних областях України. Під час цих обшуків вилучено понад 10 кілограмів готових до продажу наркотичних речовин, виявлено дві нарколабораторії в спеціально обладнаних прихованих приміщеннях, які були приховані під фермерськими господарствами з великою кількістю конопель високої якості, вирощених за допомогою методу гідропоніки. Крім того, були вилучені гроші, зброя, обладнання для лабораторій та інші докази, які підтверджують злочинну діяльність.

Наркоторговці налагодили схему незаконного ввезення і збуту метадону в Лозовій (Фото)

За результатами слідчих дій, 10 учасників цієї злочинної організації, включаючи організаторів, співорганізаторів, хіміків та інших спеціалістів, а також правоохоронця, який був частиною цієї злочинної організації та приховував їх діяльність, було затримано відповідно до статей Кримінального кодексу України.

Наразі розглядається питання про обрання запобіжного заходу для підозрюваних. Розслідування продовжується з метою виявлення всіх осіб, причетних до злочинної діяльності.

Комментарии