Привласнювала гроші за оплату комунальних послуг: начальницю відділення «Укрпошти» на Харківщині відправили до в’язниці

Красноградський райсуд Харківської області визнав винною начальницю відділення поштового зв’язку у привласненні чужого майна шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим повторно, в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 191 КК України). Їй призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади, пов’язані з обліком, збереженням, управлінням та розпорядженням матеріальними цінностями та грошовими коштами на підприємствах, установах, організаціях всіх форм власності на строк 2 роки.

Виманювали гроші під виглядом соціальних виплат: на Харківщині затримали групу інтернет-шахраїв

Як повідомили в Харківській облпрокуратурі, начальниця одного з відділень АТ «Укрпошта» в Красноградському районі вирішила отримувати додатковий дохід незаконним шляхом. 

У період з червня по серпень 2022 року жінка, приймаючи оплату комунальних послуг, «забувала» віддавати платникам відривні корінці квитанції. Гроші, отримані від потерпілих, зловмисниця по касі відділення поштового зв`язку не оприбутковувала, а залишала собі.

У результаті потерпілі, фактично оплативши комунальні послуги, через деякий час дізнались, що мають борги, після чого звернулись до правоохоронців з відповідними заявами. Усього встановлено 7 потерпілих.

Під час судового розгляду обвинувачена повністю визнала свою вину. Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии