Проводила «перереєстрацію» бізнесу під російське законодавство: СБУ зібрала докази на депутатку з Куп’янська

Служба безпеки зібрала доказову базу на депутатку Куп’янської міської ради, яка «перереєструвала» місцевий бізнес за законами держави-агресора. Про це повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Влоадислав Абдула.

За даними слідства, з червня до початку осені 2023 року фігурантка очолювала так званий «ліцензійно-дозвільний відділ» окупаційної адміністрації у Куп’янському районі. На цій псевдопосаді жінка курувала питання перереєстрації господарської діяльності місцевих підприємців під російське законодавство. Зокрема, видавала місцевим мешканцям «дозвільні» та інші фейкові документи від незаконно створеного російськими загарбниками органу влади.

Напередодні деокупації Куп’янська колаборантка втекла на територію росії.

Суд заочно арештував ексдепутата Харківської міськради, який керував окупаційною “адміністрацією Харківського району”

Депутатці оголошено заочну підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Наразі вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Крім основного покарання за такий злочин у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років, до винної будуть застосовані ще й додаткові покарання – позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років, а також конфіскація майна.

Як повідомляли раніше в Харківському антикорупційномцу центрі, мова йде про депутатку Куп’янської міськради Яну Зубову.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии