РФ вдарила “Іскандером”: голова Харківської ОВА розповів про стан постраждалих у Первомайському

За висновками правоохоронців та працівників ДСНС, удар по Первомайському росіяни завдали ракетою “Іскандер”. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Наразі відомо про 31 постраждалого, з яких 10 дітей. Стан 10-місячного хлопчика, якого відвезли до реанімації, вже стабілізували. Інші діти отримали легкі осколкові поранення, забиття і подряпини. Усім надається медична доромога.

“Це був цілеспрямований удар по людям, що прийшли попрощатися з Олегом”: командир “Kraken” показав відео з Первомайського

За словами Олега Синєгубов, пошкоджено 9 житлових будинків (майже 2 тисячі мешканців). У багатоповерхівках повибивало вікна. Найбилижчими днями буде завезено OSB-плити, щоб провести оперативний ремонт помешкань.

Також підрозділи ДСНС ще досліджуватимуть ці будівлі на факти можливого порушення конструктивних елементів. І вже після цьогобуде ухвалено рішення щодо повернення до осель. Наразі біля кожного під’їзду чергують працівники поліції, щоб забезпечити порядок.

Мешканцям постраждалих будинків пропонують отримати тимчасове помешкання в Первомайському. Окрім того, є місця у Харкові, куди можна евакуюватися. Наразі проводиться опитування населення щодо потреб та організовується підвіз продуктів. Місцева влада тримає тісну комунікацію з мешканцями.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии