Родину голови Харківської облради викрили на купівлі ресторанів у Франції: посадовиця назвала це замовною інформацією

Чоловік голови Харківської облради Тетяни Єгорової-Луценко має бізнес у Франції та їздить туди на службовому авто облради. Про це на своїй сторінці у Facebook написав колишній народний депутат Ігор Мосейчук.

За його даними, після повномасштабного вторгнення РФ, у листопаді 2022 року, чоловік голови Харківської обласної ради Тетяни Єгорової-Луценко Віталій Луценко, перебуваючи в Каннах, підписав документи щодо купівлі акцій та призначення його президентом компанії MIDI AU SOLEIL, що володіє рестораном на набережній Канн.

Ігор Мосійчук повідомив, що за даними французьких реєстрів Віталій Луценко також є співвласником і бенефіціаром компанії LE FOLIE’S, що володіє нічним клубом-рестораном у Ніцці під назвою No Name.

Інформацію про наявність банківських рахунків і активів у Франції Тетяна Єгорова-Луценко не внесла до своїх майнових декларацій. Більше того, за словами Мосійчука, в поїздку для оформлення купівлі ресторану Віталій Луценко вирушив службовою автівкою облради.

“05.10.2022 року водій голови Харківської обласної ради Валерій Ключко, під виглядом волонтера, незаконно внесеного до системи “Шлях”, на службовому автомобілі Skoda Super B, відвіз Віталія Луценка з Харкова до аеропорту м. Кишинів, Молдова. Державний кордон перетинали у пункті пропуску Могилів-Подільський”, – повідомив екснардеп.

Крім того, голова обласної ради включила свого чоловіка до складу офіційної економічної делегації Харківської області та 12 грудня 2022 року вони разом поїхали до французького регіону Гранд-Ест. Як припускає Мосійчук, для лобіювання та просування сімейних бізнес-інтересів.

“При оформленні документів Віталій Луценко, з метою приховування статусу «PEP» Politically Exposed Person (згідно норм законодавства ЄС вимоги до PEP розповсюджуються також на членів родини та близьких партнерів) та уникнення відповідних перевірок французьких антикорупційних органів, повідомлення ними українських правоохоронців, навмисно приховав інформацію стосовно сімейного стану, вказавши що він є неодруженим”, – додав Ігор Мосічук.

Тетяна Єгорова-Луценко заявила, що на неї та її родину навмисно ллють бруд, намагаючись скомпрометувати її саму та її чітку проукраїнську та антикорупційну позицію.

“Вже два тижні представники проклятої ОПЗЖ шукають виходи, платять гроші, вмовляють ЗМІ розповсюджувати про мене все що завгодно! По типу : “у батюшки дочка проститутка, а в нього все життя був син”. Ви там нічого не переплутали??? Чи можливо в голову напекло на островах?? Просиділи більше року в засаді, а тут згадали, треба готуватись до політсезону? Ми вас чекаємо на Харківщині, тут нормальна команда зібралась, зустрінемо як годиться по-українські, “чєрті”, – написала вона у Facebook.

За інформацією джерел, наближених до облради, до розповсюдження інформації про закородонний бізнес родини Єгорової-Луценко причетний колишній перший заступник голови облради Альберт Кононенко.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии