Росіяни викрали харківського студента і понад рік утримують його в ізоляторі

Понад рік тому російські окупанти викрали 19-річного студента Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого Микиту Шкрябіна. Як розповів проректор вишу Юрій Барабаш, це відбулось наприкінці березня 2022 року в окупованому селі Вільхівка Харківського району.

За інформацією проректора, студент утримується в одному із слідчих ізоляторів поблизу України. У Міністерстві оборони країни-агресорки відповіли, що Микита Шкрябін був затриманий за протидію російській агресії і відносно нього проводяться «перевірочні заходи». Адвокати звернулися до органів військової прокуратури та суду в РФ, на що отримали відповідь, що кримінальних справ щодо студента не зареєстровано.

В Україну повернули ще 15 українських дітей, яких окупанти вивезли з Харківської і Херсонської областей

Юрій Барабаш зазнчає, що влада терористичної РФ в межах власних процедур визнала протиправність своїх дій із неправового, безпідставного ув’язнення громадянина України. Однак Микиту не відпускають. Адвокат, який представляє інтереси українця, жодного разу не зміг отримати доступ до свого підзахисного і поспілкуватися з ним.

Захисники та рідні Микити звертались до всіх уповноважених органів української влади та міжнародних організацій, відповідальних за обмін полоненими та повернення викрадених громадян, пройшли майже всі юридичні процедури, які допустимі в диктаторській РФ.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии