Розкрадання 1,5 млрд грн на закупівлі артснарядів: посадовцю Міноборони обрали запобіжний захід

За клопотанням прокурорів Офісу Генпрокурора суд обрав керівнику Головного управління Міноборони запобіжний захід – тримання під вартою без права внесення застави до 19 лютого. Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Нагадаємо, що керівника одного з Головних управлінь Міноборони на масштабній оборудці. За даним слідства, посадовець організував схему привласнення бюджетних коштів під час здійснення держзакупівель. У грудні 2022 року він підписав договір зі спецекспортером на придбання партії артилерійських снарядів для ЗСУ. Але гроші на рахунок компанії тоді не перераховувалися, оскільки продукція не була поставлена.

В подальшому новостворена Агенція оборонних закупівель МОУ уклала новий контракт на поставку цих снарядів зі спецекспортером, але на значно вигідніших умовах – нижчою вартістю та коротшими термінами поставки. Згідно цього контракту продукція мала бути доставлена напряму від виробника.

Незважаючи на це, посадовець безпідставно продовжив дію попереднього договору. На цій підставі на рахунки афілійованої іноземної фірми-посередника було перераховано майже 1,5 млрд грн, що на 130 млн грн перевищило вартість продукції за прямим договором з виробником.

Під час обшуків за місцями роботи та проживання посадовця виявлено документи, які підтверджують незаконну діяльність. Наразі фігуранта усунуто від виконання службових обов’язків. Зловмиснику загрожує до 15 років тюрми.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии