Румунія готова захищати свій повітряний простір від російських дронів

Румунський генерал Георгіце Влад заявив про готовність використовувати “повний військовий потенціал” для захисту території своєї країни. Також Бухарест провів переговори з союзниками в НАТО щодо цього питання.

Про це повідомив румунський портал Digi24 у своєму матеріалі, опираючись на заступника начальника штабу оборони Румунії, Георгіце Влада.

Румунія готова застосовувати свої зенітні системи проти безпілотних літальних апаратів збройних сил рф, враховуючи “рівень загрози”.

Генерал підкреслив, що Румунія готова використовувати “повний військовий потенціал” для захисту своєї території, включаючи використання протиповітряної оборони для ліквідації російських дронів.

Велика Британія передала Україні важкі безпілотники Malloy для транспортування боєприпасів (Відео)

“Ми розгорнули кілька радарів, активізували оборону і провели переговори з нашими союзниками (НАТО), щоб знайти рішення щодо опору російській агресії”, — сказав Георгіце Влад.

Заступник голови штабу також зазначив, що для посилення лінії оборони в північній частині Добруджі було прийняте рішення відправити близько 600 солдатів.

У статті також згадується, що Міністерство оборони Румунії обмежило польоти в повітряному просторі північної Добруджі, що межує з Україною.

Комментарии