СБУ оголосила підозру в державній зраді депутатці Ізюмської районної ради від ОПЗЖ

СБУ повідомила про підозру щодо державної зради депутатці Ізюмської районної ради від партії “ОПЗЖ” Любові Володимирівні Ткачовій.

Про співпрацю Ткачової з окупантами повідомляли ще на початку липня минулого року. Саме Ткачова допомагала окупантам видавати місцеву газету та всіляко сприяла “приєднанню” регіону до рф.

Повідомляється, що раніше Любов Ткачова входила до Харківської обласної організації “Ленінської Комуністичної Спілки молоді України”, яка знаходилася за однією адресою з облорганізацією Компартії. З Компартії до ОПЗЖ Ткачову перевів так званий “голова Ізюмського району” від окупантів Анатолій Фомічевський. За даними СБУ він допоміг росіянам захопити Ізюм, показавши дорогу, яку вони не знали.

За даними ЦВК, Ткачева була безробітною. У деклараціях вона вказувала доходи в кілька тисяч гривень на рік.

Під час окупації Ізюма, за вказівкою міністерства оборони рф, на початку червня минулого року Ткачова створила щотижневе місцеве друковане пропагандистське видання “Изюмский телеграфъ” де обійняла посаду головного редактора. Друкувалося “видання” раз на тиждень до 17 серпня, тиражем в 4000 екземплярів. Газета містила матеріали, у яких виправдовувалась агресія рф проти України, викривлялися факти та позитивно висвітлювались дії окупаційної місцевої влади.

Мешканка Краматорська наводила російські ракети на лікарні і гуртожитки — СБУ

26 червня минулого року Ткачова створила електронну версію газети на каналі у Telegram “Изюмский телеграфъ”.

25 липня Ткачова брала участь в прямому ефірі “russia today Стрим”, що належить пропагандистському російському змі “russia today”, під час якого виправдовувала та частково заперечувала збройну агресію рф проти України.

Пізніше, 25 липня Ткачова добровільно обійняла посаду так званої “исполняющей обязанности Главы военной гражданской администрации Изюмского района по социальной сфере” де пропрацювала з липня по вересень, до звільнення Ізюма. Її обов’язками було складання документів щодо підготовки до навчального процесу, розробка статутів навчальних закладів, їх реєстрація в органах окупаційної влади, а також підготовка до проведення незаконних референдумів на тимчасово окупованій території України.

Слідчі Служби безпеки заочно повідомили Ткачовій Любові Володимирівні про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Комментарии