СБУ піймала російського агента, який хотів підірвати залізницю на Харківщині

У результаті спецоперації затримали ворожого диверсанта, який намагався підірвати лінії електроживлення залізничних колій та рухомого складу поблизу вузлової станції. Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, зловмисником виявився місцевий житель, який працював на головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру).

За наявними даними, для вчинення серії вибухів він планував використати саморобний вибуховий пристрій. Інструкцію для його виготовлення в «домашніх» умовах фігурант дистанційно отримав від воєнної розвідки рф.

На Харківщині піймали російську інформаторку, яка «зливала» ворогу бойові позиції ЗСУ (Скріни з телефону)

У разі здійснення диверсій окупанти сподівались порушити логістику постачання пального та боєприпасів для Сил оборони на Лиманському напрямку.

Однак Служба безпеки завчасно викрила ворожого поплічника, встановила особи його російських кураторів та їхні злочинні наміри. Співробітники СБУ покроково задокументували розвідувально-підривну діяльність диверсанта і затримали його на етапі підготовки вибухів.

Крім того, під час розслідування було отримано докази виконання фігурантом ще одного завдання – він збирав інформацію про місця базування підрозділів ЗСУ в Харкові та Павлограді Дніпропетровської області. Для цього зловмисник об’їжджав місцевість обох регіонів у темний час доби та приховано фіксував локації українських військ.

За даними слідства, фігурант дистанційно координував свої дії зі знайомим – представником агентурного апарату російського гру, який перебуває в рф. Для комунікації використовували анонімні чати у месенджерах.

При обшуках у помешканні затриманого виявлено мобільний телефон та інші речові докази злочинної діяльності.

Фігуранту оголосили підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану). Крім того, вирішується питання щодо додаткової кваліфікації його злочинних дій. Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує тюремне ув’язнення.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии