СБУ встановила двох зрадників з Харківщини, які здавали росіянам українських патріотів

Співробітники Служби безпеки встановили двох громадян України, які допомагали окупантам у проведенні підривної діяльності проти України. Зрадниками виявилися 46-річний та 60-річний мешканці Ізюмського району Харківської області.

Як повідомили у пресслужбі облуправління СБУ, під час окупації Ізюмського району обидва чоловіки ініціативно налагодили зв’язок з представником російської приватної військової компанії. Цей рашистський найманець, крім здійснення збройного протистояння підрозділам ЗСУ, організовував “полювання” на місцевих мешканців окупованих районів, які допомагали Силам оборони України.

Здавав окупантам атовців і працівників СБУ: поліцейському з Харківщини оголосили підозру

За даними слідства, зрадники “зливали” агресору адреси проживання місцевих жителів, що потенційно могли входити до руху опору. Серед них – колишні учасники антитерористичної операції на сході нашої держави. За їхньою “наводкою” загарбники вдиралися до помешкань українських патріотів та викрадали їх. Після цього тримали їх зв’язаними у земляній ямі з мішками на голові. До потерпілих застосовували жорстокі тортури і погрожували вбивством.

Відомо, що напередодні деокупації зрадники втекли з Ізюмщини і наразі переховуються на непідконтрольних територіях. Обом фігурантам заочно повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Тривають комплексні заходи для встановлення їхнього місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України.

Рашистів, які вчиняли ці воєнні злочини, вже затримано та покарано. У жовтні минулого року контррозвідники СБУ разом із спецпризначенцями ЦСО «А» під час бойової операції знешкодили ворожу групу та затримали чотирьох російських військовослужбовців. Серед затриманих був і згаданий представник ПВК, з яким співпрацювали двоє місцевих зрадників. Росіянина вже засудили до 11 років позбавлення волі.

Теги:

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии