СБУ затримала агронома з Харківської області, який допомагав рашистам мінувати поля і дороги

Агроном місцевої ферми після захоплення Куп’янського району допомагав загарбникам орієнтуватися на місцевості та обирати територію для облаштування мінних полів. Як повідомив речник Управління СБУ в Харківській області Владислав Абдула, таким чином рашисти мінували ділянки навколо райцентру, у тому числі місцеві дороги, якими користувались мирні жителі.

У Київській області викрили фермера-колаборанта, який годував росіян під час окупації

Крім того, фігурант забезпечував окупантів фермерськими продуктами харчування та дровами для обігріву захопленої школи, в якій вони базувались. При цьому трьох російських командирів їхній поплічник «розквартирував» у власному будинку. Також зловмисник вимагав від своїх колег передавати загарбникам бетонні блоки та деревину для облаштування фортифікаційних споруд. У разі відмови – погрожував ув’язненням до російської катівні.

Після звільнення району фігурант залишився на території громади, «заліг на дно» та сподівався уникнути правосуддя. Втім, співробітники СБУ встановили його місце перебування і затримали. Наразі слідчі повідомили йому про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Зловмисник перебуває під вартою. Йому загрожує до 12 років тюрми.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии