СБУ затримала псевдоочільницю відділу документообігу одного із херсонських університетів за впровадження освітніх стандартів рф (Фото)

Служба безпеки України затримала очільницю одного з херсонських університетів, яка під час російської окупації міста сприяла запровадженню там російських освітніх стандартів.

Як повідомляє СБУ, фігурантка підтримала російських загарбників та погодилась очолити відділ документообігу у захопленому університеті. На цій посаді вона займалась «переформатуванням» документообігу в виші згідно з вимогами міносвіти рф.

Крім того, зловмисниця отримала російський паспорт та «голосувала за приєднання» Херсонщини до складу країни-агресора. Також вона була активною учасницею пропагандистських заходів місцевої окупаційної адміністрації, де закликала херсонців підтримати загарбників у війні проти України.

Після звільнення Херсона прихильниця рашизму залишилась у місті та продовжувала періодично поширювати ворожу пропаганду в інтернеті.

“Львівська політехніка” звільнила Фаріон: мовознавиця готує позов до суду

Співробітники СБУ задокументували злочинні дії фігурантки та затримали її у власному помешканні. Під час обшуків в її квартирі вилучено документи, які підтверджують роботу на окупантів у виші, фото зловмисниці з російськими військовими, прокремлівську символіку та інші докази незаконної діяльності.

Наразі їй повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників). Зловмисниці загрожує до 5 років тюрми з конфіскацією майна.

Комментарии