Синєгубов прокоментував заяву журналістів The Telegraph щодо нового наступу росіян на Харківщину

Учора, 4 січня британське видання The Telegraph опублікувало матеріал, в якому йдеться, що ЗСУ готуються до російського наступу на Харківщині через посилення ударів по території області. Можливою датою початку наземного наступу в статті називається 15 січня.

У той же час голова Харківської ОВА Олег Синєгубов сьогодні заявив, що підстав говорити про новий наступ РФ наразі немає. Концентрації військових підрозділів ворога на кордоні не зафіксовано.

“Зараз інтенсивність штурмових атак ворога дещо знизилась. Ми це фіксуємо вже три дні. Можливо, це пов’язано з погодними умовами, і в тому числі, ворог користується цим для того, щоб проводити поповення підрозділів, які було значно ушкоджені нашими Збройними силами. Штурмові дії на цьому напрямку відбуваються хвилями. Зараз ворог втратив частину своїх військових формувань і відновлюється. Нічого екстраординарного або позапланового на цьому напрямку ми не фіксуємо. У той же час ми теж здійснюємо заходи, користуючись невеликою паузою. Але атаки продовжуються, однак інтенсивність їх у порівнянні з минулим тижнем значно знизилася”, – сказав Олег Синєгубов.

“Не давали ні їжі, ні води, ні БК”: полонений росіянин з-під Куп’янська поскаржився на те, як окупантів кидають на штурм (Відео)

За його словами, по всій лінії кордону на Харківщині ситуація не змінилась, скупчення російських військ на різних ділянках не фіксуюють, однак ситуацію постійно моніторять. Українські військові вживають всіх необхідних заходів, щоб бути готовими до будь-якого розвитку подій.

“Ми чітко розуміємо, що ворог не залишив своїх намірів щодо окупації Харкова і повторного захоплення територій, які він втратив під час звільнення восени 2022 року”, – підкреслив Синєгубов.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии