Скандал із гуманітарною допомогою в Харківській ОВА: екскерівниці апарату ХОВА призначили заставу

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід екскерівниці апарату Харківської ОВА Вікторії Белявцевої, яка є однією з підозрюваних у справі про заволодіння понад 15 мільйонів гривень при закупівлі курятини для роздачі населенню навесні 2022 року. Колишній чиновниці обладміністрації призначили 3,6 мільйонів гривень застави, повідомили у НАБУ.

Нагадаємо, що НАБУ і САП заявили про викриття схеми із заволодіння 15,2 мійльйонів гривень при закупівлі Харківською ОВА харчових продуктів для гуманітарних потреб.

Скандал з гуманітарною допомогою в Харківській ОВА: керівниця апарату прокоментувала підозру

За даними слідства, у березні 2022 року керівниця апарату Харківської ОВА та директорка приватного товариства уклали тристоронній договір між ХОВА, АТ “Укрзалізниця” та згаданим ТОВ на постачання продовольчих товарів. Вказана продукція купувалася за державною програмою для безоплатної роздачі населенню в прифронтових областях та на деокупованих територіях. Надалі посадовиця у змові зі службовими особами ТОВ підробила документи про нібито отримання 235 тонн продукції від постачальника, що стало підставою для перерахування на його рахунки “Укрзалізницею” понад 15 млн грн. Втім, оплачену продукцію так і не поставили.

У грудні 2022 року учасники схеми дізнались про наявність у НАБУ кримінального провадження щодо їх діяльності. З метою уникнути викриття злочину, посадовиця ХОВА вирішує замаскувати невидачу продуктів населенню фактом їх відповідального зберігання. Врешті-решт продукцію ОВА поставили та фактично відшкодували завдану шкоду.

Серед підозрюваних:

  • керівниця апарату Харківської ОВА;
  • директорка ТОВ та її заступник;
  • директор регіонального управління ТОВ.

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии