Слідство за справою Мураєва завершено: екснардепу загрожує до 15 років тюрми

Служба безпеки завершила досудове розслідування щодо керівника забороненої партії “Наші”, екснардепа Євгена Мураєва та скерувала обвинувальний акт скеровано до суду.

Як встановило слідство, Мураєв використовував підконтрольний йому телеканал “Наш” для масового поширення кремлівської пропаганди в Україні. Таким чином він сприяв агресору у численних спробах дестабілізації суспільно-політичної ситуації у державі напередодні повномасштабного вторгнення рф. У зв’язку з цим на початку лютого 2022 року проти телеканалу Мураєва було запроваджено санкції РНБО.

Колишня дружина Мураєва вдруге вийшла заміж

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти антиукраїнської діяльності фігуранта.

Екснардепа обвинувачують за двома статтями Кримінального кодексу України: державна зрада і порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками.

Мураєву загрожує до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Екснардеп Мураєв переписав частину свого бізнесу на генерала-прикордонника Слюсарєва

Нагадаємо, що восени 2022 року співробітники СБУ провели серію обшуків за місцями проживання та в офісах Мураєва у Києві. Було виявлено готівку в російських рублях, зброю, а також комп’ютерну техніку і мобільні телефони із доказами злочинних дій.

Також повідомлялося, що Мураєв разом з другою дружиною і дитиною виїхав до Відня (Австрія).

Закінчила Харківський національний університет імені Каразіна. У журналістиці працює із 2008 року.
Показать все посты

Комментарии